Alternativa u vidu povratka masovne nezaposlenosti "daleko skuplja"

Nemačka dala 42 milijarde evra za očuvanje radnih mesta

EUU fokusuVesti

21.2.2022 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka dala 42 milijarde evra za očuvanje radnih mesta Nemačka dala 42 milijarde evra za očuvanje radnih mesta
Nemačka je potrošila oko 42 milijarde evra na podsticajni program za obezbeđivanje sigunosti radnih mesta ugroženih pandemijom korona virusa. Vladin program za isplatu većine... Nemačka dala 42 milijarde evra za očuvanje radnih mesta

Nemačka je potrošila oko 42 milijarde evra na podsticajni program za obezbeđivanje sigunosti radnih mesta ugroženih pandemijom korona virusa.

Vladin program za isplatu većine zarada zaposlenima kada ne mogu da rade zbog operativnih problema kao što su blokade je vredan troškova, rekao je nemački ministar rada Hubertus Hajl (Hubertus Heil) u intervjuu za Tagespiegel, prenosi Bloomberg.

„Alternativa – odnosno povratak masovne nezaposlenosti – bila bi mnogo, mnogo skuplja za Nemačku, u socijalnom ili ekonomskom smislu“, rekao je Hajl.

Ovaj program je bio samo jedna od mera koje je vlada u Berlinu sprovela kako bi zaštitila svoju ekonomiju od krize. Nemačka je od početka pandemije takođe isplatila oko 78 milijardi evra pomoći kompanijama i dala 55,2 milijarde evra kredita.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...