Velika pošiljka iz Irana prvi put od 2018. godine

Nemačka i Bugarska uvezle iransku naftu

SvetVesti

26.6.2023 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemačka i Bugarska uvezle iransku naftu Nemačka i Bugarska uvezle iransku naftu
Podaci koje je objavio Zavod za statistiku Evropske unije (Eurostat) pokazuju da je Nemačka uvezla veliku pošiljku nafte iz Irana prvi put od 2018.... Nemačka i Bugarska uvezle iransku naftu

Podaci koje je objavio Zavod za statistiku Evropske unije (Eurostat) pokazuju da je Nemačka uvezla veliku pošiljku nafte iz Irana prvi put od 2018. godine.

Iz Eurostata su istakli da je Nemačka uvezla kargo od blizu 70.000 tona sirove nafte ili naftnih derivata iz Irana ranije ove godine u martu, prenosi magazin “Nedelja”, Nacionalnog naftnog komiteta Srbije pozivajući se na agenciju MNA.

Uvoz ove količine iranske nafte od strane jedne evropske zemlje dolazi uprkos činjenici da američka vlada, niti Evropska unija nisu izvršile nikakve izmene u sankcijama Iranu, navodi iranska agencija.

I Bugarska je, kao još jedna članica Evropske unije, u prvom kvartalu ove godine iz Irana uvezla 147 tona sirove nafte ili naftnih derivata, pokazuju podaci.

  • MAJA

    27.6.2023 #1 Author

    Snalaze se i jedni i drugi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...