NEMAČKA OČEKUJE DALJI PAD PROIZVODNJE Pozitivni znaci samo u automobilskoj industriji

AutomobiliBiznisEUVesti

8.6.2020 11:46 Autor: Ljiljana Begović 0

NEMAČKA OČEKUJE DALJI PAD PROIZVODNJE Pozitivni znaci samo u automobilskoj industriji NEMAČKA OČEKUJE DALJI PAD PROIZVODNJE Pozitivni znaci samo u automobilskoj industriji
Nemačka industrija očekuje da će se pad proizvodnje nastaviti tokom naredna tri meseca, mada usporenijim tempom. Indeks očekivane proizvodnje, koji izračunava institut IFO, porastao... NEMAČKA OČEKUJE DALJI PAD PROIZVODNJE Pozitivni znaci samo u automobilskoj industriji

Nemačka industrija očekuje da će se pad proizvodnje nastaviti tokom naredna tri meseca, mada usporenijim tempom. Indeks očekivane proizvodnje, koji izračunava institut IFO, porastao je na minus 20,4 poena u maju sa aprilskog nivoa od minus 51 poena, navodi se u saopštenju tog Instituta.

„Ovo je najveći skok indeksa na mesečnom nivou od ponovnog ujedinjenja Nemačke, a sve to govori da oštar pad sada staje i nastavlja da se kreće u ravnoj liniji“, kaže Klaus Vohlrabe (Klaus Wohlrabe), šef za istraživanja u IFO.

Foto: Shutterstock.com

Jedini optimističan znak su očekivanja u automobilskoj industriji, gde je pokazatelj porastao sa minus 41 poena u aprilu na plus 23 boda u maju.

„Ovo nije iznenađenje imajući u vidu da je u mnogim kompanijama proizvodnja bila gotovo potpuno zaustavljena“, naveo je Vohlrabe.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...