Obustava rada trajaće 24 sata

Nemačke mašinovođe ponovo u štrajku, sudovi odbacili žalbu železnice

SvetVesti

12.3.2024 16:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Nemačke mašinovođe ponovo u štrajku, sudovi odbacili žalbu železnice Nemačke mašinovođe ponovo u štrajku, sudovi odbacili žalbu železnice
Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da... Nemačke mašinovođe ponovo u štrajku, sudovi odbacili žalbu železnice

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da stopira štrajk.

Štrajk u putničkom saobraćaju počeo je u utorak, u dva ujutro i treba da traje 24 sata, prenosi Beta.

DB je organizovala vanredni red vožnje koji pokriva oko petine redovnih polazaka u međugradskom saobraćaju. Štrajk pogađa i regionalne i prigradske linije. To je šesti štrajk sindikata mašinovođa GDL tokom tekućih pregovora o kolektivnom ugovoru i drugi u manje od nedelju dana.


DB je u ponedeljak bezuspešno pokušala da zaustavi štrajk tužbom Radnom sudu u Frankfurtu, a isto se završio i postupak pred višim pokrajinskim sudom Hesena u utorak.

 • SUNCE

  12.3.2024 #1 Author

  U Nemackoj je katastrofalna situacija.Stalno jeko strajkuje i to blokira funkcionisanje u celoj zemlji.Ogromne su stete i za firme i zagradjane.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  12.3.2024 #3 Author

  Sve češći štrajkovi sto govori da je privreda u ozbiljnom problemu..

  Odgovori

 • AJA

  13.3.2024 #5 Author

  Verovatno je slozena ekonomska situacija u celoj zemlji.

  Odgovori

 • STEPA

  14.3.2024 #6 Author

  Bore se ljudi da normalan život i svoja prava.

  Odgovori

 • LEA

  24.3.2024 #7 Author

  Neka se bore

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...