Neki doktori na poslu provedu i čitavih 60 sati

Nemački lekari razmišljaju o promeni posla

BiznisBolji posaoEULifestyleVestiZdravlje

12.8.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nemački lekari razmišljaju o promeni posla Nemački lekari razmišljaju o promeni posla
Četvrtina lekara u nemačkim klinikama razmišlja da promeni posao zbog preopterećenosti i manjka uvažavanja, pokazuju rezultati jednog istraživanja. Kako je navedeno, radi se više... Nemački lekari razmišljaju o promeni posla

Četvrtina lekara u nemačkim klinikama razmišlja da promeni posao zbog preopterećenosti i manjka uvažavanja, pokazuju rezultati jednog istraživanja.

Kako je navedeno, radi se više od 50 sati nedeljno, a neki doktori na poslu provedu i čitavih 60 sati, prenosi DPA.

Sindikat lekara Marburger anketirao je 8.500 zaposlenih. „Samo se mučite i u jednom trenutku vam pozli, jer više ne možete da izdržite pritisak“, izjavio je jedan ispitanik.

Sledeći ispitanik istakao je da na poslu rade za dvoje. „Nemamo nikad pauzu. Skače se sa jednog zadatka na drugi i menjaju se prioriteti, jer se na listu obaveza stalno dodaju novi zadaci“, reči su još jednog lekara.

Dve trećine ispitanika naglasilo je da osoblja ima malo ili veoma malo. Takođe, da za prekovremeni rad stiže adekvatna naknada smatra samo četvrtina ispitanika. Polovina ispitanika zauzvrat dobije odgovarajući broj slobodnih dana, dok je 19 odsto lekara, kako sami kažu, zakinuto.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...