poskupljenja smanjila kupovnu moć, a nastavljaju se problemi u nabavci

Nemački prodavci hrane ne uspevaju da popune rafove

EUVesti

14.3.2023 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemački prodavci hrane ne uspevaju da popune rafove Nemački prodavci hrane ne uspevaju da popune rafove
Nemački trgovci hranom na malo i dalje trpe ozbiljne probleme sa nabavkom i ogromna većina ne uspeva da popuni rafove, saopštio je u utorak... Nemački prodavci hrane ne uspevaju da popune rafove

Nemački trgovci hranom na malo i dalje trpe ozbiljne probleme sa nabavkom i ogromna većina ne uspeva da popuni rafove, saopštio je u utorak ekonomski institut Ifo.

U februaru, 86 odsto trgovaca je reklo da imaju praznine u ponudi, posle čak 96 odsto u januaru, pokazuju rezultati redovne mesečne ankete.

Iza zastoja su teški pregovori proizvođača i prodavaca o ceni hrane i uslovima prodaje, rekao je ekspert instituta Ifo za trgovinu Patrik Hepner (Patrick Höppner), piše DPA.

„Proizvođači u tim pregovorima prete prekidom isporuke, a trgovci uklanjanjem robe nekog proizvođača iz asortimana,“ rekao je Hepner.

Poskupljenja su snažno ulubila kupovnu moć potrošača. Mnogi su sada „osetljiviji na cenu i spremni da posete više prodavnica u potrazi za dobrom ponudom, odnosno da dele nabavku,“ dodao je ekonomista.

U maloprodaji uopšte, uska grla u nabavci u februaru su mučila 53,5 odsto anketiranih trgovaca.

  • TATJANA

    15.3.2023 #1 Author

    Tesko je uvek bilo naći zajedničko rešenje na obostranu korist proizvođača i prodavaca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...