Novi izvor zarade za striming platformu

Netflix testira funkciju koja će ograničiti broj korisnika po nalogu

LifestyleVestiZanimljivosti

23.3.2022 20:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Netflix testira funkciju koja će ograničiti broj korisnika po nalogu Netflix testira funkciju koja će ograničiti broj korisnika po nalogu
Kompanija Netflix zabrinuta je za svoje pretplatnike koji dele naloge – ali pravi razlog nije to što korisnici olako dele svoje lozinke. Iz ove... Netflix testira funkciju koja će ograničiti broj korisnika po nalogu

Kompanija Netflix zabrinuta je za svoje pretplatnike koji dele naloge – ali pravi razlog nije to što korisnici olako dele svoje lozinke.

Iz ove kompanije je 16. marta saopšteno da je u nova funkcija striming platforme fazi testiranja u Čileu, Kostariki i Peruu. Ova funkcija treba da vlasnicima primarnih naloga omogući da dodaju do dva korisnika izvan svojih domaćinstava za malu naknadu i da umanji mogućnost zloupotrebe.

Kao što je bio slučaj prethodnim odlukama kompanije vezanim za deljenje lozinke, još uvek nije jasno da li će ova nova struktura naknada na kraju biti opšte rasprostranjena. U svakom slučaju, u pitanju je još jedna prilika za povećanje zarade za Netflix, koji u poslednjim kvartalima beleži usporeni rast pretplatnika, piše The Hollywood Reporter.

U martu prošle godine, iz kompanije Netflix je saopšteno da će korisnici povremeno morati da verifikuju svoje podatke kako bi nastavili da koriste naloge na platformi, ali je ova funkcija bila ograničena i do sada nije postala trajna.

Analitičar u firmi Wedbush Securities Majkl Pakter (Michael Pachter) navodi da je pokušaj da se zabrani deljenje lozinki veliki izazov. Strimeri mogu obavestiti pretplatnike kada se dodaju nove funkcije na uređaje, ali je teško razlikovati kupljenu TV uslugu od one sa “pozajmljenim” podacima za logovanje.

Svi glavni strimeri takođe navode u svojim uslovima korišćenja da su nalozi namenjeni za korišćenje u domaćinstvima, ali se ta pravila vrlo slabo primenjuju. Platforma Apple TV +, koja pretplatnicima dodeljuje pet profila, trenutno omogućava simultano strimovanje na šest uređaja, dok Disney + omogućava pretplatnicima da naprave do sedam različitih profila na istom nalogu i četiri strimovanja istovremeno.

Navodno uklanjanje lozinki Netflix platforme je, naravno, navelo neke korisnike na društvenim medijima da izraze zabrinutost zbog budućih mera sa ciljem da se zaustavi deljenje naloga. Korisnici društvene mreže Twitter su čak ponovo počeli da objavljuju tvit iz 2017. sa glavnog Netflix naloga — „ljubav je deljenje lozinke“.

  • Milovan94

    23.3.2022 #1 Author

    Netflix je najbolja platforma za gledanje filmova i serija i definitivno ovo što rade je sa ciljem da usluga i dalje bude na visokom nivou

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    23.3.2022 #2 Author

    Opašće im i broj korisnika. Mnogi na taj način ‘dele’ mesečnu naknadu i koriste isto.

    Odgovori

    • GINKO

      24.3.2022 #3 Author

      I to je ocekivano, samo je bilo pitanje kada ce?!

      Odgovori

  • GOCA BG

    23.3.2022 #4 Author

    Ne znam da li im je ovo dobar potez…

    Odgovori

  • FLAME

    24.3.2022 #5 Author

    Ako ta ‘mala naknada’ bude 2, 3e onda u redu. Samo da ne bude više od samog Netflixa.

    Odgovori

    • Lelica

      24.3.2022 #6 Author

      Naknada je mnogo veca,sve to rade zbog vece zarade.

      Odgovori

  • STEFAN

    24.3.2022 #7 Author

    Mislim da im to nije pametno opasce im broj korisnika

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #8 Author

    Veća zarada za netflix

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...