Treći paket mera pomoći za građane i privredu

Nezaposleni danas dobijaju 60 evra od države

SrbijaVesti

14.6.2021 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nezaposleni danas dobijaju 60 evra od države Nezaposleni danas dobijaju 60 evra od države
Država će danas isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene, koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za... Nezaposleni danas dobijaju 60 evra od države

Država će danas isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene, koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Ta pomoć se realizuje u okviru trećeg paketa mera pomoći za građane i privredu, javlja Tanjug.

Za razliku od prethodna dva paketa, ovaj paket je po prvi put uključio i pomoć za nezaposlene.

Do sada je u okviru trećeg paketa pomoći isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM.

Novac na računu do kraja dana

Svakom ko je ispunio uslove biće otvoren namenski račun u banci Poštanske štedionice, na koji će biti prebačeno 60 evra u dinarskoj protivvrednosti, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Gostujući na TV Prva, ministar je naveo da budžet moći da izdrži sve vidove pomoći koji se pružaju građanima i privredi.

„Podsećam je da se sutra završava prijavljivanje za pomoć od 3.000 dinara za svakoga ko je do 31. maja primio bar jednu dozu vakcine. Pozivam građane koji to još nisu uradili da se prijave“, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, za ovu vrstu pomoći se do sada prijavilo 1.350.000 ljudi, a uz uračunate penzionere koji su primili vakcinu dolazimo do brojke od preko 2.350.000 građana. On je dodao da će od 17. juna početi isplata vakcinisanima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...