NEZAPOSLENOST U SAD I DALJE VELIKA Podnet manji broj zahteva zbog praznika

SvetVesti

3.12.2020 16:35 Autor: Vladimir Jokanović 1

NEZAPOSLENOST U SAD I DALJE VELIKA Podnet manji broj zahteva zbog praznika NEZAPOSLENOST U SAD I DALJE VELIKA Podnet manji broj zahteva zbog praznika
Broj novih zahteva za novčanu naknadu za nezaposlene u SAD opao je u poslednjoj nedelji novembra u odnosu na prethodnu sedmicu za 75.000. U... NEZAPOSLENOST U SAD I DALJE VELIKA Podnet manji broj zahteva zbog praznika

Broj novih zahteva za novčanu naknadu za nezaposlene u SAD opao je u poslednjoj nedelji novembra u odnosu na prethodnu sedmicu za 75.000. U nedelji koja se završila 28. novembra podneto je 712.000 novih zahteva, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo rada SAD.

Pomenuti pad neki analitičari pripisuju neradnim četvrtkom 26. novembra, zbog američkog nacionalnog praznika Dana zahvalnosti, prenosi Denver post, pozivajući se na AP. Oni takođe navode da u izveštaju iduće nedelje treba očekivati podatke o rastu nezaposlenosti usled novog uvođenja restrikcija zbog epidemije korona virusa.

Uobičajen broj prijava za naknadu pre pandemije kretao se oko 225.000 u proseku, a najviše zahteva podneto je u nedelji koja je završena 28. marta, čak 6,65 miliona. Raniji rekord podnetih zahteva zabeležen je 2. oktobra 1982. godine, a iznosi 695.000.

Prema oktobarskom izveštaju resornog ministarstva bez posla je zbog pandemije ostalo oko 22 miliona Amerikanaca, a prema procenama stručnjaka u novembru je zaposleno 440.000 ljudi. U nedelji koja je završena 21. novembra 5,9 miliona Amerikanaca primalo je pomoć za nezaposlene. Pre izbijanja pandemije korona virusa, stopa nezaposlenosti u SAD bila je najniža u poslednjih pola veka.

  • ZORICA.S

    3.12.2020 #1 Author

    Ha,haaa ma da li je moguce!???😂🤣🤣🤣

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...