japanski hilding širi svoju mrežu na srednju i istočnu evropu

Nippon Express preuzeo kompaniju cargo-partner

EUVesti

15.5.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nippon Express preuzeo kompaniju cargo-partner Nippon Express preuzeo kompaniju cargo-partner
Austrijska kompanija za logistiku i organizovanje kontejnerskog transporta robe cargo-partner, prisutna i u Srbiji, prodata je japanskom holdingu Nippon Express. Nakon što je započeo... Nippon Express preuzeo kompaniju cargo-partner

Austrijska kompanija za logistiku i organizovanje kontejnerskog transporta robe cargo-partner, prisutna i u Srbiji, prodata je japanskom holdingu Nippon Express.

Nakon što je započeo poslovanje 1983. godine sa samo pet zaposlenih na bečkom aerodromu i razvio kompaniju gotovo potpuno organski do 4.000 zaposlenika u 40 zemalja širom sveta, Stefan Krauter je već predao upravljanje svom menadžmentu, kako kaže, na “idealnog naslednika”, prenosi Seebiz.

“Ob organizacije će imati koristi od značajnih sinergija u globalnoj pokrivenosti, proširenom portfoliju usluga, ojačanom regionalnom, proizvodnom i IT znanju i povećanom opsegu”, komentarisao je Krauter.

Prema njegovim rečima, Nippon Express će imati koristi od široke mreže u srednjoj i istočnoj Evropi koja na idealan način nadopunjuje postojeću mrežu japanske kompane, dok će zauzvrat cargo-partner preskočiti “nekoliko liga” u intraazijskim i transpacifičkim trgovinskim rutama.

Ugovor je potpisan 12. maja i stupiće na snagu uz uobičajena regulatorna odobrenja, za procenjenih četiri do sedam meseci.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...