Podnošenje prijava zaključno s 15. oktobrom

Nišlijama na raspolaganju 34 miliona dinara za energetsku sanaciju

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

16.9.2022 11:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nišlijama na raspolaganju 34 miliona dinara za energetsku sanaciju Nišlijama na raspolaganju 34 miliona dinara za energetsku sanaciju
Grad Niš raspisao je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, u ukupnom iznosu 34 miliona dinara. Mere... Nišlijama na raspolaganju 34 miliona dinara za energetsku sanaciju

Grad Niš raspisao je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, u ukupnom iznosu 34 miliona dinara.

Mere energetske sanacije se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode, prenosi Beta.

Na konkurs mogu da se prijave domaćinstva i stambene zajednice, pod uslovom da objekte koriste za stanovanje i da su namenski utrošili bespovratna sredstva dobijena u prethodne dve godine.

Iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje najnovijim javnim pozivom razlikuje se u zavisnosti od namene korišćenja sredstava i za domaćinstva je od 85.000 dinara do 140.000 dinara, a za stambene zgrade od 40.000 dinara po stanu. Rok za podnošenje prijava sa neophodnom dokumentacijom je 15. oktobar.

Кonkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stranici grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ili na šalterima Gradskih uprava grada Niša.

Za sprovođenje javnog poziva, kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 34 miliona dinara, od čega je 17 miliona opredeljeno u budžetu Grada Niša za 2022. godinu, a 17 miliona obezbedilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...