NIŠTA OD ODMORA U GRČKOJ Zabrana ulaska za državljane Srbije se produžava

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

12.9.2020 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NIŠTA OD ODMORA U GRČKOJ Zabrana ulaska za državljane Srbije se produžava NIŠTA OD ODMORA U GRČKOJ Zabrana ulaska za državljane Srbije se produžava
Građani Srbije do kraja leta i turističke sezone neće moći da uđu u Grčku. Iako odluka o zabrani ulaska u tu zemlju za građane... NIŠTA OD ODMORA U GRČKOJ Zabrana ulaska za državljane Srbije se produžava

Građani Srbije do kraja leta i turističke sezone neće moći da uđu u Grčku. Iako odluka o zabrani ulaska u tu zemlju za građane određenih „rizičnih“ zemalja, među kojima je i naša, ističe 15. septembra, ta mera će biti produžena.

Uprkos tome što Srbija već nedeljama ima najniži broj zaraženih korona virusom u regionu, Grčka će, najverovatnije, produžiti zabranu ulaska našim državljanima i nakon 15. septembra, prenosi Tanjug navode dnevnog lista Novosti.

Foto: Printscreen youtube

Sa druge strane, postoji velika verovatnoća da bi druge zemlje Evropske unije, koje su, takođe, Srbiju stavile na „crvenu listu“, mogle da olakšaju ulazak na teritoriju EU našim državljanima, a definitivna odluka biće doneta u ponedeljak ili utorak.

Još nije ozvaničeno da Grčka produžava zabranu ulaska srpskim državljanima i posle utorka, 15. septembra, ali takva odluka ne bi trebalo nikoga da začudi, ocenio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

Za očekivati je da bude doneta takva odluka, jer je epidemiološka situacija u Grčkoj dosta loša„, izjavio je Seničić za RTS, dodavši da se već 15 dana pregovara sa grčkom ambasadom da se omoguće bar službena putovanja agencija.

„Ne možemo ući ni pod kojim uslovima u Grčku“, istakao je Seničić, preciziravši da je traženo da, pod određenim uslovima, budu omogućena službena putovanja uz PCR test.

Podsetimo, mera koja predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku državljanima trećih zemalja, među kojima su i srpski, na svim graničnim prelazima te zemlje, prvi put je uvedena još 6. jula. To se odnosi na drumske, aerodromske, morske i železničke prelaze zbog preventivnih mera zarad zaštite zdravlja od dodatnog širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...