distribucija iz bugarske nastavljena u ponoć

Normalizacija snabdevanja gasom u Srbiji u toku dana

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

3.11.2021 11:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Normalizacija snabdevanja gasom u Srbiji u toku dana Normalizacija snabdevanja gasom u Srbiji u toku dana
Očekuje se da će se snabdevanje gasom iz Bugarske normalizovati do kraja radnog dana, kao i da Srbijagas preduzima sve što je neophodno da... Normalizacija snabdevanja gasom u Srbiji u toku dana

Očekuje se da će se snabdevanje gasom iz Bugarske normalizovati do kraja radnog dana, kao i da Srbijagas preduzima sve što je neophodno da obezbedi dovoljne količine tog energenta, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Prenos gasa u Srbiju, Mađarsku i Rumuniju nastavljen je u ponoć, saopštio je „Bulgartransgaz“. Prenos je nastavljen pošto su završeni radovi na sanaciji havarije na delu gasovoda kod sela Vetrino, preneo je Tanjug pozivajući se na bugarski radio BNR.

Mihajlović je podsetila da je u Bugarskoj došlo do havarije na starom gasovodu prema Rumuniji koji je deo bugarskog gasnog prstena, zbog čega nije bilo gasa.

Ministarka je, takođe, pred početak okruglog stola u Privrednoj komori Srbije o energetskoj krizi i merama koje privreda može da preduzme za njeno ublažavanje, najavila da će narednih dana izaći s predlogom o formiranju zajedničkog tela Srbije, Mađarske i Bugarske koje bi reagovalo u ovakvim situacijama.

Poručila je i da Srbija mora da poveća rezerve gasa.

JP SRBIJAGAS NOVI SAD

Bulevar oslobođenja 69, 21000 Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
778.591.531,57 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

„Ako imamo strateške rezerve nafte, moramo imati i strateške rezerve gasa. Moramo proširiti skladišne kapacitete na bar 300 miliona kubnih metara dasa, kako bismo reagovali u ovakvim situacijama, i na tome ćemo raditi u narednih godinu, godinu i po dana“, navela je ministarka Mihajlović.

Bulgartransgaz je objavio u sredu da je prenos gasa u Srbiju, Mađarsku i Rumuniju nastavljen u ponoć, nakon što su završeni radovi na sanaciji havarije na delu gasovoda kod sela Vetrino, preneo je bugarski radio BNR.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...