NOVA AVIOLINIJA IZ NIŠA KA TIVTU Letovi od 23. avgusta

BiznisRegionSrbijaTurizamVesti

16.8.2020 12:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

NOVA AVIOLINIJA IZ NIŠA KA TIVTU Letovi od 23. avgusta NOVA AVIOLINIJA IZ NIŠA KA TIVTU Letovi od 23. avgusta
Dogovorena je nova avionska linija, koja će od 23. avgusta saobraćati iz Niša ka Tivtu, izjavio je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić. „Ključna... NOVA AVIOLINIJA IZ NIŠA KA TIVTU Letovi od 23. avgusta

Dogovorena je nova avionska linija, koja će od 23. avgusta saobraćati iz Niša ka Tivtu, izjavio je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Ključna linija za aerodrome i crnogorsku privredu je linija ka Beogradu. Mi ćemo od 19. avgusta imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd. Sa prijateljima iz Er Srbije (Air Serbia) smo dogovorili da od 23. avgusta počne linija Niš-Tivat. To su linije iz regiona koje za nas znače dosta„, precizirao je Orlandić, gostujući na Televiziji Crne Gore.

On je saopštio i da su 15. avgusta, prvi put od obustave avio-saobraćaja, na oba crnogorska aerodroma imali više od 4.000 putnika, što je dobar pokazatelj, dodavši da su svakodnevno u kontaktima s partnerskim kompanijama, koje su spremne da opet lete prema toj zemlji.

Foto: Tanjug

„Imamo najave da će Aeroflot početi sa letovima prema Crnoj Gori od 1. septembra. Već imamo značajan broj letova sa oba aerodroma. Sa Tivta je to uglavnom Velika Britanija, Ukrajina i Belorusija, a iz Podgorice linije ka Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Republici Irskoj“, objasnio je Orlandić.

Direktor Aerodroma Crne Gore izrazio je nadu da će broj putnika biti veći, ukoliko epidemiološka situacija bude pod kontrolom, prenosi Tanjug.

Govoreći o posledicama pandemije, istakao je da su Aerodromi Crne Gore, uprkos tome što su jedno od najuspešnijih preduzeća u toj zemlji, pretrpeli ogromne gubitke.

Sada imamo nešto više od 300.000 putnika, a lani u ovo doba ih je bilo 1,6 miliona. Verujem da će se od momenta otvaranja emitivnih tržišta omogućiti oporavak naše privrede„, kazao je Orlandić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...