CRNOGORSKI BUDŽET ZA OVU GODINU VREDAN 2,46 MILIJARDI EVRA

Nova zaduženja Crne Gore veća od 120 miliona evra

InvesticijeNovacRegionVesti

12.4.2021 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nova zaduženja Crne Gore veća od 120 miliona evra Nova zaduženja Crne Gore veća od 120 miliona evra
Vlada Crne Gore će u ovoj godini zaključiti kreditne aranžmane ili će oni postati efektivni u iznosu do 123,6 miliona evra, navodi se u... Nova zaduženja Crne Gore veća od 120 miliona evra

Vlada Crne Gore će u ovoj godini zaključiti kreditne aranžmane ili će oni postati efektivni u iznosu do 123,6 miliona evra, navodi se u predlogu crnogorskog budžeta za 2021. godinu, koji iznosi 2,46 milijardi evra.

Kako prenose Vikend novine, država planira da sa Bankom za razvoj Saveta Evrope (CEB) dogovori kredit od 15 miliona evra za izgradnju zatvora u Mojkovcu.

Sa CEB će biti sklopljen i ugovor od deset miliona evra za finansiranje pete faze projekta rešavanja stambenog pitanja Hiljadu plus. Vlada će sa istom finansijskom institucijom dogovoriti i 30 miliona evra za dodatno finansiranje kompanija.

Foto: Piqsels.com

U budžetu je planirano da se sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za projekat rekonstrukcije magistralnih puteva dogovori kredit od ukupno 40 miliona evra. Dodatno efektivan postaće I iznos do 15 miliona evra. Sa Svetskom bankom (SB) za “‘Covid-19 Projekat hitne podrške” biće dogovoreno dodatnih 15 miliona evra ”.

Vlada Crne Gore planira da zbog finansiranja druge faze projekta čišćenja i upravljanja industrijskim otpadom od Svetske banke zatraži kredit od 24,6 miliona evra.

Budžetom za ovu godinu planirano je da za potrebe finansiranja projekta generalnog remonta pruge, sanaciju mostova i modernizaciju depoa i radionica, bude zaključen ugovor o kreditu od 14 miliona evra. Kreditor za ovaj zajam biće određen tokom ove godine, navodi se u predlogu crnogorskog budžeta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...