Nova porodica imaće grafičke, centralne procesorske jedinice i mrežne čipove

Nvidia najavila sledeću generaciju AI čipova 2026. godine

Vesti

3.6.2024 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nvidia najavila sledeću generaciju AI čipova 2026. godine Nvidia najavila sledeću generaciju AI čipova 2026. godine
Izvršni direktor kompanije Nvidia Jensen Huang rekao je da se kompanijska platforma za čipove sledeće generacije za veštačku inteligenciju (AI) zove Rubin i da... Nvidia najavila sledeću generaciju AI čipova 2026. godine

Izvršni direktor kompanije Nvidia Jensen Huang rekao je da se kompanijska platforma za čipove sledeće generacije za veštačku inteligenciju (AI) zove Rubin i da će biti predstavljena 2026. godine.

Porodica čipova Rubin će uključivati nove grafičke (GPU) i centralne procesorske jedinice (CPU), kao i mrežne čipove, rekao je Huang na Nacionalnom tajvanskom univerzitetu u Tajpeju na marginama sajma Computex, piše Seebiz.

Međutim, Huang je ponudio nekoliko detalja.

Novi CPU će se zvati Versa, a novi grafički čipovi koji se koriste za napajanje AI aplikacija će uključivati sledeću generaciju memorije velikog propusnog opsega koju su napravili SK Hynix, Micron i Samsung.

Huang je rekao da kompanija sada planira da izda novu porodicu AI čipova svake godine, ubrzavajući prethodni raspored izdavanja na svake dve godine.

Dominirajući na otprilike 80 odsto tržišta AI čipova, Nvidia je jedinstveno pozicionirana kao najveći pokretač i korisnik rastućeg razvoja AI.

  • meli77

    3.6.2024 #1 Author

    Do 2026 još svašta ćemo imati

    Odgovori

  • Kata

    4.6.2024 #2 Author

    U tom segmentu ce se mnogo napredovati za dve godine

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.