Pred sednicu Skupštine grada Beograda o budžetu za narednu godinu

Obezbeđena sredstva za početak gradnje metroa, novog mosta i gondole

InfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

14.12.2021 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Obezbeđena sredstva za početak gradnje metroa, novog mosta i gondole Obezbeđena sredstva za početak gradnje metroa, novog mosta i gondole
Sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj će se odlučivati o budžetu za narednu godinu, trebalo bi da bude održana početkom sledeće nedelje. Pomoćnik gradonačelnika... Obezbeđena sredstva za početak gradnje metroa, novog mosta i gondole

Sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj će se odlučivati o budžetu za narednu godinu, trebalo bi da bude održana početkom sledeće nedelje. Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović ne precizira cifru, ali kaže za N1 da su obezbeđena sredstva za projektovanje urbanističkih planova i ostalih, kako je rekao, pripremnih projekata i istraživanja neophodnih za početak gradnje metroa.

Poručuje da će u gradskoj kasi biti novca, da bi sledeće godine trebalo da počne izgradnja novog mosta na mestu starog Savskog, a potvrdio je i da gradska vlast nije odustala od gradnje gondole na Kalemegdanu.

„Što se tiče gondole, ona je kao projekat ostala, ali neće biti realizacije dokle god se ne završe ta arheološka istraživanja neophodna za pripremu terena i pozicije gde gondola treba da prođe“, kaže Mladenović.

„Novac za projekat gondole je bio obezbeđen i pre tri godine zajedno sa Vladom Srbij i imali smo odnos koliki je deo države, koliki je deo grada, tako da kad dođe trenutak da se stvore uslovi, kad se dobija građevinska dozvola, Grad će biti spreman da finansira svoj deo izgradnje gondole“, naveo je Mladenović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...