Eksproprijacija zemljišta zadaje probleme

Očekuje se da će spajanje auto-puta Miloš Veliki sa Surčinom biti završeno do oktobra 2022. godine

BiznisInfrastrukturaVesti

15.8.2021 12:54 Autor: Gordana Bulatović 0

Očekuje se da će spajanje auto-puta Miloš Veliki sa Surčinom biti završeno do oktobra 2022. godine Očekuje se da će spajanje auto-puta Miloš Veliki sa Surčinom biti završeno do oktobra 2022. godine
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na deonici auto-puta Surčin-Beograd, od Surčina do Novog Beograda, i tom prilikom izrazio... Očekuje se da će spajanje auto-puta Miloš Veliki sa Surčinom biti završeno do oktobra 2022. godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na deonici auto-puta Surčin-Beograd, od Surčina do Novog Beograda, i tom prilikom izrazio uverenje da će sve biti završeno u roku, odnosno do oktobra iduće godine.

Deonica od Surčina do Novog Beograda, koja pripada putu koji je nastavak auto-puta Miloš Veliki, dugačka je nešto manje od osam kilometara, ali, kako je istakao Momirović, veoma je zahtevna i potrebno je da se puno zemljišta ekspropriše.

„Nisam očekivao da ćemo ovoliko odmaći, ali uveren sam da ćemo postići dinamiku i da ćemo stići sve da završimo do oktobra 2022. godine“, kazao je Momirović novinarima nakon obilaska deonice, prenosi Tanjug.

On je istakao da radnici koji rade na toj deonici, ali i na gradilištima poput Moravskog koridora, zatim puteva Preljina-Požega, Kuzmin-Sremska Rača, Novi Pazar-Tutin, na rekonstrukciji svih puteva, rade čak i na visokim temperaturama vazduha, iznad 35 stepeni Celzijusovih.

Prema njegovim rečima, svi projekti biće završeni na vreme i u tom smislu navodi da će se, u naredne dve-tri godine, infrastruktura zemlje, broj autoputeva i brzih saobraćajnica, udvostručiti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...