NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI Počeo u 17, nema izlaska narednih 60 sati

IzdvajamoSrbijaVesti

10.4.2020 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI Počeo u 17, nema izlaska narednih 60 sati NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI Počeo u 17, nema izlaska narednih 60 sati
U petak u 17 sati, u okviru mera protiv korona virusa, počinje policijski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 sati ujutro, tako... NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI Počeo u 17, nema izlaska narednih 60 sati

U petak u 17 sati, u okviru mera protiv korona virusa, počinje policijski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 sati ujutro, tako da građani Srbije neće moći da borave van svojih stanova ukupno 60 sati što je najduži period od uvođenja vanrednog stanja. U kratku šetnju moći će da izađu vlasnici kućnih ljubimaca dva puta dnevno ispred zgrade, a nadležni kažu i da oni koji imaju neke tegobe mogu da odu kod lekara.

Foto: Tanjug, policijska kontrola

Zbog građana koji nisu poštovali mere zabrane kretanja prošlog vikenda, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ovog vikenda će svima izlazak iz kuće biti zabranjen. To je usvojila i Vlada Srbije i ta mera počinje u petak, 10. aprila, u 17 sati.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta, odlučila je Vlada Srbije.

Ovom odlukom precizirano je i da iz kuće mogu da izađu građani koji osete neke tegobe i moraju kod lekara. Ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom, objavljeno je na sajtu srpske Vlade.

Nadležni apeluju na sve građane da se pridržavaju ovih mera bez izuzetaka i ističu da se one donose isključivo na osnovu saveta stručnjaka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...