na inicijativu nevladine organizacije MANS

Od jula podaci o državnoj potrošnji biće dostupni javnosti

RegionU fokusuVesti

29.6.2021 18:45 Autor: Miljan Paunović 0

Od jula podaci o državnoj potrošnji biće dostupni javnosti Od jula podaci o državnoj potrošnji biće dostupni javnosti
Nakon što su iz NVO MANS kazali da ministar  finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nije održao reč i skinuo oznaku tajnosti sa transakcija koje su... Od jula podaci o državnoj potrošnji biće dostupni javnosti

Nakon što su iz NVO MANS kazali da ministar  finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nije održao reč i skinuo oznaku tajnosti sa transakcija koje su označene kao interne, oglasio se resorni ministar poručujući da će usvojiti njihovu Inicijativu po kojoj će od 1. jula svi podaci o državnoj potrošnji biti javno objavljivani, piše Bankar.me.

“NVO MANS nadamo se da podatke koje vam šaljemo bolje tumačite nego moje tvitove. Ja sam rekao da su sva dokumenta koja smo mi kao institucija (MFSS) odredili tajnim u prošlosti – više to nisu- to se dešava prvi put od kad Crnoj Gori postoji da jedna institucija to uradi”, napisao je Spajić.

Kako je naveo za ostale institucije ne garantuje isti tretman.

Moraćete njima da pošaljete zahtev za skidanje oznake “interno”. Ja ću takođe u vladi pokrenuti istu inicijativu, te se nadam da će takva koordinisana akcija uroditi plodom. Puno pozdrava i srećan rad”, sugeriše Spajić.

On je prihvatio inicijativu NVO MANS da se na mesečnom nivou objavljuju podaci o državnoj potrošnji.

“Hvala na konstruktivnom predlogu. Svi podaci o državnoj potrošnji će biti mesečno objavljivani od jula 2021. godine”, objavio je Spajić na Twitter-u.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...