Cene putarina na najdužoj deonici od 1,5 do 17 evra

Od otvaranja crnogorskim auto-putem dnevno prolazilo od 15.000 do 17.000 vozila

AutomobiliRegionVesti

21.7.2022 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Od otvaranja crnogorskim auto-putem dnevno prolazilo od 15.000 do 17.000 vozila Od otvaranja crnogorskim auto-putem dnevno prolazilo od 15.000 do 17.000 vozila
Na prioritetnoj deonici crnogorskog auto-puta Princeza Ksenija počela je naplata putarine, a u periodu kada je ona bila besplatna deonicom je prošla 91.000 vozila.... Od otvaranja crnogorskim auto-putem dnevno prolazilo od 15.000 do 17.000 vozila

Na prioritetnoj deonici crnogorskog auto-puta Princeza Ksenija počela je naplata putarine, a u periodu kada je ona bila besplatna deonicom je prošla 91.000 vozila.

Direktorka sektora finansija i naplate putarine Saša Klikovac izjavila je da je auto-putem u proseku dnevno prolazilo do 17.000 vozila.

U periodu kada je putarina bila besplatna, auto-putem je prošla oko 91.000 vozila, što je u proseku od 15.000 do 17.000 dnevno, navodi Klikovac, dodajući da su 95 odsto njih činila putnička vozila.

Na auto-putu su, kako je navela, trenutno angažovana 32 operatera naplate putarine, deset šefova smene i rukovodilac naplate, piše agencija Mina.

„U dnevnim smenama su angažovane tri naplatne rampe na Smokovcu, po jedna na Pelevom brijegu i Veruši i dve na Mateševu. Dakle, to je puni kapacitet naplatnih rampi. Postoje mešovite rampe gde možete platiti gotovinom, karticama i elektronski, a na Smokovcu, Veruši i Pelevom brijegu je po jedna rampa za elektronsku naplatu putarine, tako da se nesmetano prolazi bez zadržavanja“, objasnila je Klikovac.

Ona je navela da su cene na auto-putu različite u zavisnosti od kilometraže.

„Ako uzmemo najdužu relaciju Smokovac – Mateševo cene su 1,5 evra za motore, 3,5 evra za putnička vozila, šest evra za kombi vozila, 10,5 evra za manje kamione i 17 evra za šlepere i autobuse“, precizirala je Klikovac.

Ona je apelovala na sve vozače koji se upute auto-putem da se pridržavaju pravila koja na njemu važe.

„Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju, da se ne zaustavljaju čak ni na odmorištima da prave fotografije jer je to strogo zabranjeno. Moraju se pridržavati pravila zbog svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, navela je Klikovac.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...