ODLAZAK ČUVENOG ITALIJANSKOG CENTARFORA Preminuo Paolo Rosi

LifestyleVesti

10.12.2020 08:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

ODLAZAK ČUVENOG ITALIJANSKOG CENTARFORA Preminuo Paolo Rosi ODLAZAK ČUVENOG ITALIJANSKOG CENTARFORA Preminuo Paolo Rosi
Legenda italijanskog fudbala, Paolo Rosi, preminuo je u 64. godini posle duge i teške bolesti, preneo je TV RAI Sport. Ova sportska TV stanica... ODLAZAK ČUVENOG ITALIJANSKOG CENTARFORA Preminuo Paolo Rosi

Legenda italijanskog fudbala, Paolo Rosi, preminuo je u 64. godini posle duge i teške bolesti, preneo je TV RAI Sport. Ova sportska TV stanica saopštila je da je „Pablito umro od neizlečive bolesti“, a voditelj Enriko Varijale je na Tviteru napisao: Preminuo je nezaboravni Pablito, u koga smo se svi zaljubili u leto 1982. godine, i koji je poslednjih godina bio dragocen i kompetentan kolega u RAI“.

Rosijevu smrt potvrdila je njegova supruga Federika Kapeleti na Instagramu. Rosi je na Svetskom prvenstvu 1982. godine osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strelac, i Zlatnu loptu, kao najbolji igrač Mondijala u Španiji, a Italija je bila šampion sveta, prenosi Tanjug.

Rosi je celu karijeru proveo u Italiji, a kažnjen je sa tri godine zabrane zbog učestvovanja u nameštanju utakmica, poznatom kao „Totonero“, međutim, uvek je negirao da je bio umešan. Zabrana mu je skinuta posle dve godine, pa se vratio u sastav Italije taman na vreme da osvoji Svetsko prvenstvo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...