Sprečen IPO kineskog giganta China Tourisn Group Duty Free

Odloženo otvaranje Hongkonške berze zbog tajfuna

BerzaNovacSvetVesti

25.8.2022 10:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Odloženo otvaranje Hongkonške berze zbog tajfuna Odloženo otvaranje Hongkonške berze zbog tajfuna
Hongkonška berza je odložila otvaranje u četvrtak jer je tajfun pogodio grad, što je dovelo do zastoja u trgovanju i stavilo pauzu na jedno... Odloženo otvaranje Hongkonške berze zbog tajfuna

Hongkonška berza je odložila otvaranje u četvrtak jer je tajfun pogodio grad, što je dovelo do zastoja u trgovanju i stavilo pauzu na jedno od najvažnijih listiranja u azijskom finansijskom centru.

Otvaranje berze je odloženo pošto se Hong Kongu oglasio signal za uzbunu koji upozorava na tajfun kategorije 8, odnosno najviši stepen upozorenja.

Oluja se smirila kasnije u toku jutra, čime je otvorena mogućnost da se trgovanje obavi u popodnevnim satima, piše Financial Times.

Tajfun, koji je omeo saobraćaj u gradu, stigao je u nezgodnom trenutku za berzu na kojoj je gigant u sferi turističke maloprodaje China Tourisn Group Duty Free trebalo da započne svoj prvi trgovački dan.

IPO kompanije koja je prošle nedelje prodajom akcija sakupila 2,1 milijardu dolara predstavlja za berzu najveće listiranje ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...