posao za 837 osoba sa evidencije zavoda za zapošljavanje

Odobreno više od 1,7 miliona evra za zapošljavanje i obuku nezaposlenih u Crnoj Gori

RegionVesti

28.6.2024 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Odobreno više od 1,7 miliona evra za zapošljavanje i obuku nezaposlenih u Crnoj Gori Odobreno više od 1,7 miliona evra za zapošljavanje i obuku nezaposlenih u Crnoj Gori
Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Crne Gore, doneo je odluke o finansiranju programa za zapošljavanje i obuku nezaposlenih u ovoj godini, za šta... Odobreno više od 1,7 miliona evra za zapošljavanje i obuku nezaposlenih u Crnoj Gori

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Crne Gore, doneo je odluke o finansiranju programa za zapošljavanje i obuku nezaposlenih u ovoj godini, za šta će biti obezbeđeno više od 1,7 miliona evra.

Kroz realizaciju programa Direktno otvaranje radnih mesta – javni rad i Osposobljavanje za rad kod poslodavca omogućiće se zapošljavanje 837 nezaposlenih sa evidencije Zavoda, prenosi Mina.

Kroz program Direktno otvaranje radnih mesta – javni rad, vrednog 999.800 evra, biće omogućeno zapošljavanje 523 osobe, od kojih će polovina biti angažovana u programima socijalnih sadržaja, a druga polovina u programima humanitarnih, edukativnih, ekoloških i drugih sadržaja od javnog interesa.

„Zapošljavanje na privremenim poslovima od javnog interesa ovim osobama omogućiće da steknu, održe i unaprede svoje radne veštine, povećaju zaposlenost na otvorenom tržištu rada i ublaže rizik od socijalne isključenosti“, navodi se u saopštenju Zavoda.

Program Osposobljavanje za rad kod poslodavca, za koji je UO danas odobrio 713.500 evra, omogućiće angažovanje 314 nezaposlenih osoba.

Kroz obuku i sticanje praktičnog iskustva, njih 83 planirano je za javni sektor, a 231 za privatni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.