lošiji rezultat u odnosu na septembar

Oktobarska industrijska proizvodnja u BiH opala za 0,2 odsto

BiznisInfrastrukturaNovacRegionVesti

26.11.2021 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Oktobarska industrijska proizvodnja u BiH opala za 0,2 odsto Oktobarska industrijska proizvodnja u BiH opala za 0,2 odsto
Ukupna industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini bila je u oktobru manja za 0,2 odsto u odnosu na septembar, prema desezoniranim podacima, objavila je... Oktobarska industrijska proizvodnja u BiH opala za 0,2 odsto

Ukupna industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini bila je u oktobru manja za 0,2 odsto u odnosu na septembar, prema desezoniranim podacima, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Na godišnjem nivou, oktobarska industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, zabeležila je rast od 8,2 odsto, prenosi Tanjug.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda je, u poređenju sa oktobrom 2020. godine porasla za 14,8 odsto, intermedijarnih proizvoda za 9,3 odsto, energije za sedam procenata, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,1, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 odsto.

Proizvodnja prerađivačke industrije prošlo meseca porasla za 9,9 procenata međugodišnje, a proizvodnja i snabdevanju električnom energijom i gasom za 9,4 odsto, dok je vađenje ruda i kamena zabeležilo pad od 2,1 procenta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...