OLIMPIJADA IDUĆEG LETA PO SVAKU CENU Tokio domaćin Igara, „sa ili bez korone“

SvetVesti

8.9.2020 10:26 Autor: Vladimir Jokanović 0

OLIMPIJADA IDUĆEG LETA PO SVAKU CENU Tokio domaćin Igara, „sa ili bez korone“ OLIMPIJADA IDUĆEG LETA PO SVAKU CENU Tokio domaćin Igara, „sa ili bez korone“
Japanska olimpijska ministarka Seiko Hašimoto izjavila je da bi Olimpijske igre u Tokiju trebalo da budu održane iduće godine „po svaku cenu“, bez obzira... OLIMPIJADA IDUĆEG LETA PO SVAKU CENU Tokio domaćin Igara, „sa ili bez korone“

Japanska olimpijska ministarka Seiko Hašimoto izjavila je da bi Olimpijske igre u Tokiju trebalo da budu održane iduće godine „po svaku cenu“, bez obzira na izazove i rizike koje predstavlja korona virus.

Olimpijske igre trebalo je da budu održane ovog leta, ali su odložene zbog pandemije, prenosi BBC. „Svi koji su uključeni u Igre zajedno rade na pripremama, a sportisti takođe ulažu znatne napore za sledeću godinu. Mislim da ćemo održati Igre po svaku cenu“, rekla je japanska ministarka.

Potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Džon Kotes (John Coates) rekao je dan ranije će Olimpijske igre biti održane idućeg jula „sa ili bez korone“. Organizatori razmatraju načine da održe takmičenje bezbedno, uključujući antivirusne mere u Olimpijskom selu.

Ovo je bilo prvi put da su Olimpijske igre odložene, a ranije su bile otkazivane zbog svetskih ratova. U martu, pre nego što je objavljeno odlaganje, sportisti su zahtevali stopiranje Igara i optužili su MOK za reskiranje njihovih života.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...