Avansna sredstva do maksimalno deset odsto procenjene štete

Oluja je kriva za 318 miliona evra štete po slovenačku privredu

EURegionVesti

18.9.2023 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Oluja je kriva za 318 miliona evra štete po slovenačku privredu Oluja je kriva za 318 miliona evra štete po slovenačku privredu
Preliminarna procena štete u privredi nakon nevremena koje je zadesilo Sloveniju u avgustu iznosi 318 miliona evra. Avansna sredstva biće dodeljena korisnicima do maksimalno... Oluja je kriva za 318 miliona evra štete po slovenačku privredu

Preliminarna procena štete u privredi nakon nevremena koje je zadesilo Sloveniju u avgustu iznosi 318 miliona evra. Avansna sredstva biće dodeljena korisnicima do maksimalno deset odsto procenjene štete, saopštila je Vladina Služba za komunikacije, a prenosi SEEbiz. 

Tih deset odsto iznosi 31,78 miliona evra za procenjenu štetu na mašinama i opremi, oštećenje inventara i štetu zbog gubitka prihoda. Reč je o privrednim društvima, samostalnim privrednim društvima, samostalnim preduzećima, zavodima i zadrugama, svima koji su pretrpeli štetu na području pogođenih opština, a zbog posledica elementarne nepogode ne mogu da posluju ili otežano posluju. 

Sredstva za realizaciju dosadašnjeg programa otklanjanja posledica šteta u privredi usled posledica jakog nevremena sa višednevnom obilnom kišom na širem području Slovenije u avgustu ove godine biće obezbeđena u okviru sredstava budžetske rezerve i u okviru sredstava opšte budžetske rezerve, objašnjava Ministarstvo privrede, turizma i sporta. 

Vlada je u međuvremenu donela i odluku da Direkciji za vode Republike Slovenije obezbedi sredstva za sprovođenje interventnih mera u iznosu od 47 miliona evra. Obezbeđena su sredstva za radove na vodnoj infrastrukturi, koji su neophodni zbog otklanjanja posledica avgustovskih poplava. Pored izvođača komercijalnih javnih vodoprivrednih usluga, Direkcija će obezbediti i dodatne izvođače za sprovođenje vanrednih mera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...