Ekonomsko osnaživanje mladih jedan od prioriteta PKS-a

Omladinsko preduzetništvo veliki ekonomski potencijal i izvor zapošljavanja

BiznisBolji posaoPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

1.4.2022 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Omladinsko preduzetništvo veliki ekonomski potencijal i izvor zapošljavanja Omladinsko preduzetništvo veliki ekonomski potencijal i izvor zapošljavanja
Na konferenciji „Pokreni se – kreni u biznis“, koju je organizovao Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je da je omladinsko preduzetništvo veliki... Omladinsko preduzetništvo veliki ekonomski potencijal i izvor zapošljavanja

Na konferenciji „Pokreni se – kreni u biznis“, koju je organizovao Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je da je omladinsko preduzetništvo veliki ekonomski potencijal, izvor novih zapošljavanja, a da su entuzijazam i energija mladih pokretačka snaga razvoja privrede i društva.

„Važno je podržati mlade da prevaziđu početničke izazove u poslovanju i da dobre ideje pretoče u uspešan biznis. Ekonomsko osnaživanje mladih jedan je od prioriteta PKS i naš je cilj da se ohrabre da nakon formalnog školovanja započnu sopstveni posao i ostanu u zemlji“, izjavila je direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, Branislava Simanić.

Kako je navela, PKS je uvek tu da im savetima i podrškom pomogne da prevaziđu prve poteškoće.

„Komora nizom aktivnosti pruža podršku mladim preduzetnicima u razvijanju poslovanja kroz besplatne edukacije, promociju i poslovno povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou“, naglasila je Simanić, a piše u saopštenju PKS-a.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić, ukazala je da je tokom 2021. godine položaj mladih na tržištu rada poboljšan.

„U četvrtom kvartalu je u poređenju sa istim periodom 2020. godine zaposleno 15.200 mladih više. Indikatori na tržištu rada za mlade su mnogo bolji nego što su bili, a pogotovo u odnosu na pre 10 godina“, navela je ona.

 • VERA

  1.4.2022 #1 Author

  To je odlična prilika za mlade.Da osete kako dise firme, da steknu znanje i vestine.

  Odgovori

 • GOCA BG

  1.4.2022 #2 Author

  Kroz besplatnu edukaciju,promocije i poslovnih povezivanja mladi sticu veliko znanje i iskustvo…

  Odgovori

 • BOJANA

  2.4.2022 #3 Author

  Dobra stvar, ali mislim da ni ipak trebalo mladi da steknu malo iskustva pre toga. Da oni rade za nekoga i da osete kako je to.

  Odgovori

 • MARA

  2.4.2022 #4 Author

  Mlade treba podsticati u svakom smislu.

  Odgovori

 • LEPOSAVA

  3.4.2022 #5 Author

  Apsolutno se slazem

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  3.4.2022 #6 Author

  Odlična prilika za mlade

  Odgovori

 • NATI29

  3.4.2022 #7 Author

  Dajte prilike mladima

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...