USPOREN RAST BROJA NOVIH PRETPLATNIKA POPULARNE PLATFORME

Opala vrednost akcija kompanije Netflix

Hi-techLifestyleSvetVesti

21.4.2021 08:45 Autor: Vladimir Jokanović 0

Opala vrednost akcija kompanije Netflix Opala vrednost akcija kompanije Netflix
Video striming platforma Netflix izvestila je o usporavanju rasta broja pretplatnika u prvom kvartalu, što je dovelo do pada vrednosti akcija kompanije. U periodu... Opala vrednost akcija kompanije Netflix

Video striming platforma Netflix izvestila je o usporavanju rasta broja pretplatnika u prvom kvartalu, što je dovelo do pada vrednosti akcija kompanije. U periodu januar-mart prijavilo se 3,98 novih pretplatnika, umesto očekivanih oko šest miliona.

Kompanija je navela da je manji broj pretplatnika od predviđenog možda posledica nedostatka novih emisija, dodajući da očekuje da će se to popraviti kada stignu nastavci hit serija. Akcije Netfliksa su pale, a to je umanjilo vrednost tržišne kapitalizacije kompanije za 25 milijardi dolara, prenosi BBC.

Izvor: Google

Netflix je prošle godine dobio 15,8 miliona novih pretplatnika, što je posledica pandemije i sedenja kod kuće. Veliki deo tog rasta ostvaren je u Aziji, gde je Netflix registrovao 9,3 miliona novih pretplatnika u 2020. godini, što je rast za 65 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanija je predvidela usporenu dinamiku rasta u drugom kvartalu 2021. godine sa dodatnih milion pretplatnika, umesto ranije predviđenih pet miliona. Uprkos sporijem rastu u prvom kvartalu, Netflix je zabeležio prihod od 7,16 milijardi dolara, odnosno neto profit od 1,71 milijardu dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...