dramatično smanjenje imaće domino efekat na svetskom tržištu

OPEC+ smanjio proizvodnju za dva miliona barela nafte dnevno

SvetVesti

5.10.2022 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

OPEC+ smanjio proizvodnju za dva miliona barela nafte dnevno OPEC+ smanjio proizvodnju za dva miliona barela nafte dnevno
Na redovnom bečkom sastanku Zemalja izvoznica nafte (OPEC) u proširenom sastavu sa partnerima iz Rusije (OPEC+), ova međunarodna organizacija dogovorila je najveće smanjenje proizvodnje... OPEC+ smanjio proizvodnju za dva miliona barela nafte dnevno

Na redovnom bečkom sastanku Zemalja izvoznica nafte (OPEC) u proširenom sastavu sa partnerima iz Rusije (OPEC+), ova međunarodna organizacija dogovorila je najveće smanjenje proizvodnje sirove nafte od proglašenja pandemije korona virusa do sada.

Kako javlja Reuters, grupa zemalja OPEC+ je saopštila da će ograničiti svoju proizvodnju za dva miliona barela sirove nafte dnevno.

Ova odluka sigurno će dovesti do turbulentne situacije na tržištu energenata. Sjedinjene Američke Države ranije su apelovale da OPEC+ sprovedu manje ograničenje, a američki mediji danas su pisali da snabdevanje tržišta iz specijalnih rezervi u SAD ne može da nadomesti minus koji će sada nastati.

OPEC snabdeva oko 40 odsto globalnog tržišta naftom, a čine ga arapske zemlje.

  • Anna

    5.10.2022 #1 Author

    Biće sve teže

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    5.10.2022 #2 Author

    Nije mi uopšte jasna ova, odluka o smanjenju proizvodnje nafte u ovoj krizi sa energentima. Jedino što mi pada na pamet je da se arapi solidarisu sa Risijom i udaraju djon Evropi.

    Odgovori

  • JANA

    5.10.2022 #3 Author

    Ovo vec sve vise i vise uzima maha,Arapi su bolji sa Rusijom nego sa Amerikom

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.10.2022 #4 Author

    Mora da postoji neka pozadina za ovakvu odluku…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...