Od verzije ChatGPT-a za preduzeća očekuje se dodatna zarada

OpenAI prihoduje 80 miliona dolara mesečno

SvetVesti

30.8.2023 09:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

OpenAI prihoduje 80 miliona dolara mesečno OpenAI prihoduje 80 miliona dolara mesečno
OpenAI je na dobrom putu da ostvari godišnji prihod od milijardu dolara jer preduzeća sve više usvajaju njegovu ChatGPT tehnologiju – generativnog AI bota... OpenAI prihoduje 80 miliona dolara mesečno

OpenAI je na dobrom putu da ostvari godišnji prihod od milijardu dolara jer preduzeća sve više usvajaju njegovu ChatGPT tehnologiju – generativnog AI bota koji je pokrenuo talas ulaganja u veštačku inteligenciju.

Startap koji podržava Microsoft zarađuje oko 80 miliona dolara mesečno, rekao je jedan insajder za Bloomberg. Prema njemu, OpenAI je najpre izgubio oko 540 miliona dolara u 2022. razvijajući GPT-4 i ChatGPT.

OpenAI se smatra jednom od nekoliko kompanija na čelu generativne veštačke inteligencije, koja može da kreira sadržaj od video zapisa do poezije pomoću nekoliko jednostavnih korisničkih komandi. Od kada je lansirao svog bota u novembru, OpenAI je radio sa kompanijama, od novonastalih firmi do velikih korporacija, kako bi ugradili pomenutu tehnologiju u svoje poslovanje i proizvode.

Ovog meseca je lansirao korporativnu verziju ChatGPT-a sa dodatnim funkcijama i zaštitama privatnosti, što je najznačajniji napor startapa do sada da privuče široku kombinaciju poslovnih klijenata i poveća prihod od svog najpoznatijeg proizvoda.

Uvođenje ChatGPT Enterprisea je korak dalje u planovima OpenAI-a da zaradi novac od svog sada već sveprisutnog bota, koji je izuzetno popularan, ali veoma skup za rad jer robusni AI modeli zahtevaju mnogo računarske snage.

Startap sa sedištem u San Francisku već je preduzeo korake ka generisanju prihoda od ChatGPT-a, kao što je prodaja tzv. premijum pretplate i nuđenje kompanijama plaćenog pristupa svom interfejsu za programiranje aplikacija, koji programeri mogu da koriste da dodaju bota i u druge aplikacije.

  • LENA

    4.9.2023 #1 Author

    Svaka cat za razvoj AI vestacku inteligenciju!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...