OPORAVAK HRVATSKOG TURIZAM U JULU Na nivou 55 odsto prometa iz prošle godine

BiznisRegionTurizamVesti

17.7.2020 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OPORAVAK HRVATSKOG TURIZAM U JULU Na nivou 55 odsto prometa iz prošle godine OPORAVAK HRVATSKOG TURIZAM U JULU Na nivou 55 odsto prometa iz prošle godine
U Hrvatskoj je u prvih 14 dana jula boravilo više od 950 hiljada turista, koji su ostvarili više od 6,6 miliona noćenja, što je... OPORAVAK HRVATSKOG TURIZAM U JULU Na nivou 55 odsto prometa iz prošle godine

U Hrvatskoj je u prvih 14 dana jula boravilo više od 950 hiljada turista, koji su ostvarili više od 6,6 miliona noćenja, što je na nivou 55 odsto ostvarenog rezultata iz prošle godine, navodi se u nedeljnom biltenu Hrvatskog udruženja turizma (HUT).

U biltenu se ističe da su julski turistički rezultati posledica činjenice da Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU, i da nema informacija da se ijedan od stranih državljana zarazio u Hrvatskoj.

Prema podacima HUT, od početka godine do sredine jula u Hrvatskoj je bilo više od 2,6 miliona turista, koji su ostvarili 14,3 miliona noćenja.

Najviše je stranih gostiju bilo iz Nemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije i Mađarske.

Po podacima HUT, trenutno je u Hrvatskoj otvoreno 786 hotela i 395 kampova, a svakodnevno se otvaraju i drugi objekti i sadržaji u destinacijama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...