Polise autoosiguranja vraćaju se na nivo iz 2014. godine

Osiguravači ukidaju povećanje od 22 odsto

NovacOsiguranjeSrbijaU fokusuVesti

26.8.2022 10:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Osiguravači ukidaju povećanje od 22 odsto Osiguravači ukidaju povećanje od 22 odsto
Na preporuku guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, osiguravajuća društva su odlučila da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti. Cene će biti vraćene na... Osiguravači ukidaju povećanje od 22 odsto

Na preporuku guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, osiguravajuća društva su odlučila da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti.

Cene će biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 odsto. Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje Narodna banka Srbije i guvernerka Jorgovanka Tabaković ulažu u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda. Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa autoosiguranja i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Istovremeno, Udruženje osiguravača Srbije, u ime svojih članica, pozvalo je ostale učesnike na tržištu automobila da prate primer osiguravajućih društava i da svi zajedno, uvažavajući napore NBS, daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

“Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila, koje su bile na snazi od početka avgusta, nisu donete nezakonito niti su bile neosnovane. Ipak, zbog sveopšte situacije i u nameri da se pomogne građanima Srbije – vlasnicima vozila, osiguravajuća društva prihvataju da žrtvuju realnu cenu polise autoosiguranja i vratiće je na nivo iz 2014. godine”, navode u Udruženju osigravača.

Podsećaju da je odluka o poskupljenju doneta prvi put posle 1. jula 2014. godine, na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila. Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, pre svega, poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...