Uputstva, postupak i rokovi na internet stranicama ugovarača

Osiguravači vraćaju novac od neosnovano podignutih premija

NovacOsiguranjeSrbijaU fokusuVesti

7.9.2022 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Osiguravači vraćaju novac od neosnovano podignutih premija Osiguravači vraćaju novac od neosnovano podignutih premija
Sva društva za osiguranje koja su povećala premiju osiguranja od auto-odgovornosti obavestila su na svojim internet stranicama ugovarače osiguranja o postupku i rokovima vraćanja... Osiguravači vraćaju novac od neosnovano podignutih premija

Sva društva za osiguranje koja su povećala premiju osiguranja od auto-odgovornosti obavestila su na svojim internet stranicama ugovarače osiguranja o postupku i rokovima vraćanja dela premije osiguranja od auto-odgovornosti usled vraćanja tih premija na prethodni nivo, čime su postupila u skladu s dopisom regulatora, odnosno Narodne banke Srbije.

“Podsećamo da je Narodna banka Srbije uputila dopise društvima za osiguranje sa očekivanjem da bez odlaganja obaveste ugovarače osiguranja o roku i načinu na koji će izvršiti povraćaj novca onim ugovaračima osiguranja kojima su naplaćene neosnovano veće premije od 1. avgusta, kada je premija obaveznog osiguranja od auto-odgovornosti znatno povećana – u proseku za oko 22 odsto”, navodi se u saopštenju NBS-a.

Centralna banka poziva ugovarače osiguranja da se u kontaktu sa društvima za osiguranje obaveste o postupku povraćaja dela premije i dokumentaciji koju je neophodno podneti radi ostvarivanja povraćaja. Kontakt podaci svih društava za osiguranje mogu se pronaći u Registru društava za osiguranje.

“Na navedeni način društva za osiguranje su pokazala spremnost da preduzmu neophodne korake radi očuvanja stabilnosti i životnog standarda građana u postojećim okolnostima. Narodna banka Srbije će, u okviru svojih nadzornih ovlašćenja, pratiti aktivnosti društava i pokrenuti sve potrebne aktivnosti radi zaštite prava i interesa ugovarača osiguranja, uz primenu mera nadzora prema društvima za osiguranje, odnosno odgovornim licima”, ističu u NBS-u.

  • MAJA

    7.9.2022 #1 Author

    Da l su osnovane iij ne ,to je diskutabilno

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.9.2022 #2 Author

    Sami su podigli cenu,sada neka sve vrate ljudima…

    Odgovori

  • TATJANA

    8.9.2022 #3 Author

    Nije trebalo ni da podizu cenu

    Odgovori

  • Tina

    12.9.2022 #4 Author

    Mozda su slucajno pogresili, ali ispravice vrlo brzo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...