OŠTAR PAD PROMETA U MALOPRODAJI U EVROPSKOJ UNIJI U MARTU Za više od 10 odsto

EUVesti

6.5.2020 18:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

OŠTAR PAD PROMETA U MALOPRODAJI U EVROPSKOJ UNIJI U MARTU Za više od 10 odsto OŠTAR PAD PROMETA U MALOPRODAJI U EVROPSKOJ UNIJI U MARTU Za više od 10 odsto
Prema podacima Eurostata, promet u maloprodaji u zemljama EU i Evrozone naglo je pao u martu zbog mera koje su vlade preduzele u cilju... OŠTAR PAD PROMETA U MALOPRODAJI U EVROPSKOJ UNIJI U MARTU Za više od 10 odsto

Prema podacima Eurostata, promet u maloprodaji u zemljama EU i Evrozone naglo je pao u martu zbog mera koje su vlade preduzele u cilju suzbijanja širenja pandemije korona virusa.

Na nivou EU, sezonski uskladjeni promet u maloprodaji pao je u martu za 10,4 odsto u odnosu na februar, dok je u Evrozoni pad za čak 11,2 odsto, prenosi seebiz.eu.

Najveći pad zabeležen je u segmentu robe široke potrošnje i to neprehrambenih proizvoda za 21,3 odnosno 23,1 odsto, kao promet na benzinskim pumpama, gde je zabeležen pad od 19,3 odnosno 20,8 odsto (u Evrozoni).

Među zemljama članicama EU najveći pad ukupnog obima prometa u martu mesecu zabeležen je u Bugarskoj – 18,1 odsto, a zatim slede Francuska sa padom od 17,4 odsto I Luksemburg sa 16,4 odsto.

U Hrvatskoj je promet u maloprodaji u martu pao za 8,5 odsto u odnosu na februar. Pozitivnu stopu rasta prometa zabeležila je samo Irska, od svega 0,1 odsto.

  • iva

    7.5.2020 #1 Author

    bice velikih problema. ekonomija ne sme da stane jer su posledice uvek dalekosežne. treba svi da se potrudimo da se sto pre oporavi svaka zemlja

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    6.4.2022 #2 Author

    Svakako je najlakše sprovesti mere štednje u sektoru neprehrambene robe široke potrošnje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...