OTKAZAN POLJOPRIVREDNI SAJAM Virtuelna smotra agrara, umesto manifestacije u Novom Sadu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

19.8.2020 09:25 Autor: Ljiljana Begović 0

OTKAZAN POLJOPRIVREDNI SAJAM Virtuelna smotra agrara, umesto manifestacije u Novom Sadu OTKAZAN POLJOPRIVREDNI SAJAM Virtuelna smotra agrara, umesto manifestacije u Novom Sadu
Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u... OTKAZAN POLJOPRIVREDNI SAJAM Virtuelna smotra agrara, umesto manifestacije u Novom Sadu

Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u nameri da organizuje virtuelnu smotru agrara.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je po broju prijavljenih izlagača i obimu avansnih uplata u prva tri meseca ove godine, menadžment Novosadskog sajma s razlogom očekivao najuspešniji Poljoprivredni sajam u poslednjih pet godina. Čak i nakon proglašenja pandemije virusa Covid-19 sredinom marta, pa sve do početka aprila, izlagači, kako domaći tako i strani, uplaćivali su izložbeni prostor.

„Sa širenjem pandemije Poljoprivredni sajam je odložen za septembar, a sada je i definitivno otkazan”, potvrdio je Cvetković.

Foto:Sajam.net

„Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Mi smo bili spremni da prilikom ulaska na Sajam merimo temperaturu, da uz kartu darujemo i masku, da unutrašnji prostor organizujemo tako da na četiri kvadrata bude jedna osoba. Na otvorenom prostoru daleko je lakše sprovesti sve bezbedonosne mere“, naveo je Cvetković, prenosi Tanjug.

Međutim, kako je objasnio, veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, ima nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama.

„Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih. To bi se svakako odrazilo i na posetu. U tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatan Međunarodni poljoprivredni sajam“, kaže Cvetković.

Ova odluka podudara se sa odlukama širom sveta da budu odložene i ostale međunarodne sajamske manifestacije. Cvetković kaže i da u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam nameravaju da održe od 15. do 21. maja sledeće godine.

U međuvremenu, zaposleni na Novosadskom sajmu ne sede skrštenih ruku. U toku je priprema virtuelnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma po ugledu na to kako su prestižni sajmovi poljoprivrede organizovani u Evropi.

Međunarodni poljoprivredni sajam je, uz festival Exit, najposećenija manifestacija u Novom Sadu. Broj izlagača iz više od 60 zemalja uglavnom premašuje hiljadu i po, a najveću smotru agrara u jugoistočnoj Evropi poseti više od 140.000 posetilaca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...