OTKRIVENA NAJVEĆA FINANSIJSKA SAJBER PLJAČKA IKAD Italijan ukrao 120 miliona evra

Hi-techLifestyleSvetVesti

21.12.2020 11:49 Autor: Julijana Vincan 0

OTKRIVENA NAJVEĆA FINANSIJSKA SAJBER PLJAČKA IKAD Italijan ukrao 120 miliona evra OTKRIVENA NAJVEĆA FINANSIJSKA SAJBER PLJAČKA IKAD Italijan ukrao 120 miliona evra
Italijanska finansijska policija otkrila je izvršitelja do sada najveće pljačke u sferi sajber finansija, odnosno, berze na kojoj se razmenjuje kripto valuta – bitcoin.... OTKRIVENA NAJVEĆA FINANSIJSKA SAJBER PLJAČKA IKAD Italijan ukrao 120 miliona evra

Italijanska finansijska policija otkrila je izvršitelja do sada najveće pljačke u sferi sajber finansija, odnosno, berze na kojoj se razmenjuje kripto valuta – bitcoin.

Reč je o Firentincu (34) koji je, kao vlasnik ovlašćene firme za menjanje kripto valute, oštetio štediše iz celoga sveta za 120 miliona evra.

Foto: Pixabay.com

On je omogućio i drugim hakerima da putem informatičke platforme Bitgrail preusmere, odnosno prisvoje novac štediša na vlastite račune, i tako oštete ukupno 230.000 vlasnika kripto-valute iz celoga sveta.

Operacija je uspešno završena zahvaljujući saradnji italijanske policije i Interpola, preneo je Tanjug pozivajući se na AGI.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...