razvojem infrastrukture do privrednog razvoja

Otvaranje puta Novi Pazar – Tutin u septembru

SrbijaVesti

19.7.2022 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Otvaranje puta Novi Pazar – Tutin u septembru Otvaranje puta Novi Pazar – Tutin u septembru
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar – Tutin „praktično završena“ i da... Otvaranje puta Novi Pazar – Tutin u septembru

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar – Tutin „praktično završena“ i da će on svečano biti otvoren u septembru.

On je, prilikom obilaska radova na ovoj saobraćajnici, ocenio da je zadovoljan kako je sve urađeno, ocenivši da „nije strašno“ to što je u junu probijen rok za završetak rekonstrukcije.

„Pitanje je zašto ovaj put nije rekonstruisan 40 godina, bio je potpuno propao. To nije kašnjenje, nije bitno hoće li radovi biti završeni 1. ili 15. septembra, preko 90 odsto radova je gotovo, protokolarno je kada ćemo ga otvoriti“, poručio je Momirović.

Ministar je istakao da se država „ne povlači ni iz jedne investicije u okolnostima kada u Evropi imamo rat“ i da se trenutno gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica.

„Nećemo stati dok ne završimo autoput Požega – Duga Poljana, to će biti najveća promena za Novi Pazar, Arilje, Ivanjicu, Sjenicu, Tutin. Ovo nije politička propaganda, izbori su prošli, želimo da pošaljemo jasan signal da ovaj kraj zaslužuje investicije i da Novi Pazar i Tutin značajnije integrišemo u ostatak zemlje“, kazao je Momirović.

On je dodao da je potpisan ugovor, vredan 1,6 milijardi dinara, za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška i najavio da će radovi krenuti za mesec dana.

Predsednik Opštine Tutin Salih Hot rekao je da je magistrala ka Novom Pazaru najznačajniji putni pravac za njih jer ih povezuje sa tim i drugim gradovima.

„Radujemo se završetku radova i što će najverovatnije biti gotovi u septembru. Sada ćemo moći brže i bezbednije da putujemo. Pričali smo i o drugim projektima, važno je da se urade i pristupne saobraćajnice na ovaj put“, izjavio je Hot.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je loša putna infrastruktura glavni razlog višedecenijske nerazvijenosti ovog kraja, zbog čega se sada ubrzano radi na izgradnji puteva u Sandžaku.

„Raduje nas autoput Požega – Duga Poljana, rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška, puta ka Ribariću, to su osnovni uslovi da ovaj region dobije na perspektivi. Glavni razlog nedolaska investitora je loša infrastruktura, njenom izgradnjom očekujemo razvoj privrede, dolazak investitora i turista“, kazao je Biševac.

On je dodao da je u ovoj godini urađeno 1,7 kilometara obilaznice oko Novog Pazara i da je ostalo još 700 metara, od Selakovca do Mura, kako bi kompletno bila završena.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar – Tutin, u dužini od 20,5 kliometara, počela je krajem 2019. godine, a projekat je vredan 24 miliona evra i finansira se iz kredita Turske.

  • SUNCOKRET

    19.7.2022 #1 Author

    Svakako je odlično da ulažemo u puteve.

    Odgovori

  • VILENJAK

    19.7.2022 #3 Author

    E ako on tako kaže… 🙄

    Odgovori

  • MARKO7

    19.7.2022 #4 Author

    Pa svaka im cast

    Odgovori

  • SRDJAN

    19.7.2022 #5 Author

    Kad je Toma mona u pitanju ne treba ni citati nista jer odma se zna da je to to. Nema greske kod njega.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.7.2022 #7 Author

    Kroz ovo ulaganje,nadovezace se i ostala…

    Odgovori

  • Kristina

    20.7.2022 #8 Author

    Sjajna vest

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    22.7.2022 #9 Author

    Lepe vesti

    Odgovori

  • Zekrija

    1.8.2022 #10 Author

    Imali neko dami odgovori magistralni put novi pazar tutin koja visina u dvoriste moraju da imaju oboreni ivicnaci hvala

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...