OTVARANJE SAOBRAĆAJA U ETAPAMA Međugradski prevoz od sledeće nedelje, zatim prigradski pa gradski

InvesticijeIzdvajamoSrbijaVesti

27.4.2020 13:53 Autor: Ljiljana Begović 0

OTVARANJE SAOBRAĆAJA U ETAPAMA Međugradski prevoz od sledeće nedelje, zatim prigradski pa gradski OTVARANJE SAOBRAĆAJA U ETAPAMA Međugradski prevoz od sledeće nedelje, zatim prigradski pa gradski
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje bi sledeće nedelje polako moglo da počne otvaranje međugradskog saobraćaja u Srbiji, koje... OTVARANJE SAOBRAĆAJA U ETAPAMA Međugradski prevoz od sledeće nedelje, zatim prigradski pa gradski

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje bi sledeće nedelje polako moglo da počne otvaranje međugradskog saobraćaja u Srbiji, koje će se, prema njenim rečima, odvijati u etapama.

Foto: Tanjug

„Ne može odjednom sve da proradi, mi to radimo kordinirano sa gradovima i epidemiolozima koji treba da nam kažu koliko ljudi može biti u vozu ili autobusu. Otvaraćemo saobraćaj korak po korak“, rekla je Mihajlović Tanjugu.

Međumesni odnosno međugradski saobraćaj ide prvi, zatim prigradski i gradski. „Očekujem verovatno sledeće nedelje da polako počne međumesni prevoz da se uvodi“, rekla je Mihajlović i dodala da se polako relaksiraju mere u skladu sa epidemiloškom situacijom i preporukama lekara.

Gradnja obilaznice ide po planu

Novi ostružnički most preko Save na beogradskoj obilaznici biće gotov u maju, a gradnja cele obilaznice do Bubanj Potoka biće završena za malo manje od dve godine, najavila je u ponedeljak ujutru Zorana Mihajlović koja je sa ambasadorkom Kine Čen Bo obišla radove na izgradnji nove petlje „Bubanj Potok“. Ova petlja je u sastavu deonice obilaznice oko Beograda od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj Potoka, dugoj 20,4 kilometra.

Foto:JP „Putevi Srbije“

Na toj deonici, čija izgradnja košta 207 miliona evra, glavni izvođač je kineska kompanija „Power China Construction“, a podizvođač je azerbejdžanski „Azvirt“, kao i domaće firme. Završetkom ove deonice biće kompletirano svih 47 kilometara autoputa od Batajnice do Bubanj Potoka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...