Pobednik ulazi u izbor za regionalnog "CFO" u Jugoistočnoj Evropi

Otvoren konkurs za najboljeg finansijskog direktora u Srbiji

BiznisBolji posaoPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

28.9.2021 13:39 Autor: Julijana Vincan 1

Otvoren konkurs za najboljeg finansijskog direktora u Srbiji Otvoren konkurs za najboljeg finansijskog direktora u Srbiji
Kompanija Deloitte objavila je da prvi put bira najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i tim povodom pozvala je sve zainteresovane kandidate da se prijave... Otvoren konkurs za najboljeg finansijskog direktora u Srbiji

Kompanija Deloitte objavila je da prvi put bira najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i tim povodom pozvala je sve zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs.

„Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, Deloitte je pokrenuo konkurs za Izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema definisanim kriterijumima. Nagrada ‘CFO godine’ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti“, rečeno je u Deloitte-u.

Kako je navedeno, u pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i, na taj način, jačanje ekonomije.

„Finansijskog direktora godine bira nezavisni i stručni žiri na osnovu unapred definisanih kvalitativnih i kvantitativnih kriterijuma, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2020. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen“, istaknuto je u pomenutoj firmi.

Partner i lider CFO programa u Srbiji, Olivera Andrijašević izjavila je za Biznis.rs da Deloitte već dugi niz godina podržava inicijativu za promovisanje značaja uloge finansijskih direktora i radi na podizanju svesti o važnosti kvalitetnog i transparentnog upravljanja korporativnim finansijama.

„Finansijski direktori su jedan od ključnih donosilaca odluka i od njih se sve više traži da nadgledaju ključne aktivnosti, uključujući pitanja iz oblasti informacionih tehnologija i ljudskih resursa unutar organizacija u kojima rade. Uverena sam da napori koje kompanija Deloitte ulaže u promovisanje uloge finansijskih direktora putem ovog konkursa, kao i odgovornog finansijskog poslovanja uopšte, predstavljaju još jedan doprinos za širu poslovnu zajednicu, što nas dodatno podstiče na postizanje visokih poslovnih ciljeva“, istakla je naša sagovornica.

Prijave na konkurs mogu se podneti zaključno sa 7. novembrom i učešće je besplatno. Pored popunjenog upitnika, prijave moraju da sadrže i lične podatke (ime i prezime, naziv kompanije, biografija). Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora čine:

  • Dragan Lončar, profesor, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu
  • Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora, Eurobank a.d.
  • Nikola Turkan, senior direktor finansija, Hemofarm a.d.
  • Nebojša Matić, osnivač i CEO, MikroElektronika
  • Olivera Andrijašević, Partner, Deloitte

Najavljeno je da će proglašenje pobednika konkursa biti organizovano početkom decembra, i on će ući u izbor za regionalnog finansijskog direktora godine za Jugoistočnu Evropu, koji će se prvi put održati u februaru 2022. godine.

  • GINKO

    1.7.2022 #1 Author

    Bas me zanima ko ga ce da izaberu, ko li ce to biti?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...