Kompanija počela prodaju u Hrvatskoj i Mađarskoj, u planu i afričko tržište

Otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u Crvenki

BiznisMoja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

23.8.2022 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u Crvenki Otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u Crvenki
Novi proizvodni pogon kompanije Sigma za proizvodnju biocidnih proizvoda na bazi aktivnog hlora otvoren je u Crvenki. Otvaranje novog pogona podržano je od strane... Otvoren novi pogon za proizvodnju sredstava za dezinfekciju u Crvenki

Novi proizvodni pogon kompanije Sigma za proizvodnju biocidnih proizvoda na bazi aktivnog hlora otvoren je u Crvenki.

Otvaranje novog pogona podržano je od strane Ministarstva privrede, Fonda za inovacionu delatnost i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u okviru Javnog poziva za suzbijanje efekata pandemije korona virusa.

Kompanija Sigma bavi se proizvodnjom i punjenjem sredstava za dezinfekciju koja se koriste u prevenciji i borbi protiv virusa Covid-19 i izrađena su u skladu sa evropskim standardima, bezbedna i sigurna za ljude i životnu sredinu, saopštila je Privredna komora Srbije.

“U procesu elektrolize vodenog rastvora soli dobijaju se najefikasnija sredstva pogodna za korišćenje i u bolničkim uslovima i uslovima izloženosti virusnim infekcijama”, rekao je generalni direktor i vlasnik kompanije Sigma Dragan Kapičić.

Foto: Privredna komora Srbije

Sekretar Udruženja za hemijsku industriju Privredne komore Srbije (PKS) Dragan Stevanović istakao je da je kompanija počela prodaju svojih proizvoda u Hrvatsku, Mađarsku, ali su u planu ne samo zemlje regiona nego i afričko tržište.

“Sigma je vodeći domaći proizvođač sredstava za tretman pijaćih voda i proizvodnja im je u sadejstvu digitalnog, inovativnog i ekološkog, što je u vremenu stalnih izazova, klimatskih i zdravstvenih pandemija, izuzetno značajno, jer pristup i dezinfekcija pijaće vode postaju izazov, ne samo za lokalne samouprve nego i na nacionalnom nivou”, rekao je rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomija PKS Siniša Mitrović.

Ministarska privrede Anđelka Atanasković istakla je da će država nastaviti da podržava firme koje žele da povećavaju svoje proizvodne kapacitete i još više napreduju i istakla da će ukupna proizvodnja ove firme biti podržana energijom iz obnovljivih izvora.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je da je Sigma donirala 2,7 miliona litara dezinfekcionih sredstava za zdravstvo Srbije i država je podržala povećanje ukupnih kapaciteta ove renomirane kompanije.

SIGMA CRVENKA DOO

IVANA MILUTINOVIĆA 77, 25220 Crvenka , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.671.239,93 (2021)
Broj zaposlenih:
49 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...