prelazak na proizvodnju električnih automobila košta

Ford otpušta 3.000 radnika

SvetVesti

23.8.2022 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ford otpušta 3.000 radnika Ford otpušta 3.000 radnika
Američka kompanija Ford Motor potvrdila je da će otpustiti otprilike 3.000 fabričkih radnika i zaposlenih po ugovoru, što je poslednji u nizu pokušaja da... Ford otpušta 3.000 radnika

Američka kompanija Ford Motor potvrdila je da će otpustiti otprilike 3.000 fabričkih radnika i zaposlenih po ugovoru, što je poslednji u nizu pokušaja da smanji troškove dok prelazi na proizvodnju električnih vozila većeg dometa.

Iz kompanije je stigla interna e-pošta zaposlenima, u kojoj je pisalo da će ove nedelje početi da obaveštava određene kategorije plaćenih radnika i onih koji su zaposleni preko lizing agencija da im je ugovor okončan, prenosi Wall Street Journal.

Smanjenje radne snage je uglavnom usmereno na zaposlene u SAD, Kanadi i Indiji. Oko 2.000 planiranih rezova odnosi se na pogon proizvodnje u Dribornu, u Mičigenu.

Preostalih 1.000 zaposlenih radi na ugovornim pozicijama sa spoljnim agencijama za lizing radnika, saopštila je kompanija.

Ovi rezovi ipak nisu bili neočekivani. Wall Street Journal i drugi mediji su u julu izvestili da će se desiti otpuštanja za radnike u fabričkoj proizvodnji kao deo šireg restrukturiranja kako bi se izoštrio fokus automobilske kompanije na električna vozila i baterije koje ih napajaju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...