OTVOREN ONLINE POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU Učestvuje više od 130 proizvođača iz osam zemalja

AgrobiznisBiznisManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

14.12.2020 13:42 Autor: Ljiljana Begović 0

OTVOREN ONLINE POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU Učestvuje više od 130 proizvođača iz osam zemalja OTVOREN ONLINE POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU Učestvuje više od 130 proizvođača iz osam zemalja
Premijerka Srbije Ana Brnabić svečano je otvorila Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine zbog epidemije korona virusa prvi put održava online.... OTVOREN ONLINE POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU Učestvuje više od 130 proizvođača iz osam zemalja

Premijerka Srbije Ana Brnabić svečano je otvorila Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine zbog epidemije korona virusa prvi put održava online.

Premijerka je čestitala organizatorima što se sajam, i pored epidemije ipak organizuje, uz učešće više od 130 proizvođača iz osam zemalja.

Brnabić je poručila da će se ulaganja u poljoprivredu nastaviti i da je tekuća godina pokazala značaj poljoprivrede i prehrambene industrije.

„Ponosna sam što je Srbija bila jedna od retkih zemalja koja na početku pandemije ni u jednom trenutku nije imala nestašice hrane i prehrambenih proizvoda“, rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug

Premijerka  je navela da Srbija ne samo da nije imala nestašice hrane, već upravo suprotno, bila je u mogućnosti da pomogne drugima, koji su u tom trenutku imali nestašice.

Zbog toga je premijerka zahvalila svim poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji, na spremnosti da rade uprkos takvim okolnostima.

„Ovo nam služi kao dalji podstrek da još više ulažemo u poljoprivredu i da snažnije krenemo u transformaciju iz zemlje koja izvozi poljoprivredne proizvode i sirovine u zemlju koja izvozi hranu, proizvode sa dodatnom vrednošću“, rekla je premijerka, prenosi Tanjug.

Međunarodni poljoprivredni sajam traje od 14.do 18. decembra, a građani će manifestaciju moći da putem sajta na www.expoonline.rs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...