Podaci Monstata pokazuju smanjenje za jedan odsto

Pad industrijske proizvodnje u Crnoj Gori

RegionVesti

2.8.2023 12:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pad industrijske proizvodnje u Crnoj Gori Pad industrijske proizvodnje u Crnoj Gori
Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine pala je jedan odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata. „U... Pad industrijske proizvodnje u Crnoj Gori

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine pala je jedan odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

„U poređenju sa drugim prošlogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija beleže rast od 4,2 odsto, odnosno 43,8, dok prerađivačka industrija beleži pad od 19,8 odsto”, navodi se u saopštenju, a prenosi Mina.

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine, u odnosu na prvo tromesečje, beleži pad od 17,3 odsto.

„U poređenju sa prvim ovogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija beleže pad od 18 odsto, odnosno 39,9 odsto, dok prerađivačka industrija beleži rast od 13,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...