zvanični statistički podaci

Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori

RegionU fokusuVesti

25.7.2022 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori
Prema podacima republičkog zavoda za statistiku Crne Gore Monstata, cene proizvođača industrijskih proizvoda u ovoj državi u drugom kvartalu porasle su 11,5 odsto u... Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori

Prema podacima republičkog zavoda za statistiku Crne Gore Monstata, cene proizvođača industrijskih proizvoda u ovoj državi u drugom kvartalu porasle su 11,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Statističari su izračunali da sektor vađenje ruda i kamena beleži rast od 10,3 odsto, a prerađivačka industrija 19,2 odsto.

“Cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz drugog kvartala prošle godine”, navodi se u saopštenju Monstata, koje prenosi RTCG.

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u drugom kvartalu u odnosu na prvi kvartal beleže rast od šest odsto.

“U poređenju sa prvim kvartalom, sektor vađenje ruda i kamena beleži rast od 12,3 odsto, prerađivačka industrija 7,3 odsto, dok su cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz prvog kvartala”, zaključuje se u saopštenju, koje prenosi RTCG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...