u poslednjih godinu dana opsluženo preko 1,7 miliona putnika

Crnogorski aerodromi za pola godine prihodovali 12 miliona evra

BiznisPoslovanjeRegionU fokusuVesti

22.7.2022 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Crnogorski aerodromi za pola godine prihodovali 12 miliona evra Crnogorski aerodromi za pola godine prihodovali 12 miliona evra
Kompanija Aaerodromi Crne Gore saopštila je da su njeni prihodi tokom prvih šest meseci 150 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine... Crnogorski aerodromi za pola godine prihodovali 12 miliona evra

Kompanija Aaerodromi Crne Gore saopštila je da su njeni prihodi tokom prvih šest meseci 150 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine i iznose preko 12 miliona evra.

“Samostalni smo, ne izdržava nas niko i sami plaćamo svoje račune, poslujemo bez državne pomoći i bez subvencija, a naši aerodromi su odlično odgovorili svim izazovima sa kojima se suočava kompletna komercijalna avijacija”, poručili su predsednik Odbora direktora Eldin Dobardžić i izvršni direktor Goran Jandreoski, prenela je agencija Mina.

Oni su na svečanosti povodom Dana Aerodroma Crne Gore na podgoričkom aerodromu rekli da ni jedan let tokom ove sezone nije otkazan i da su dva aerodroma, uprkos kriznim vremenima, u poslednjih godinu dana opslužili preko 1,7 miliona putnika.

Tradicionalno, i ove godine nagrađeni su zaposleni koji su se istakli svojim rezultatima.

Po organizacionim jedinicama, nagrađene su u Direkciji – stručni saradnik za pravne poslove Dragoslava Jovanović i rukovodilac Centra za obuku Milica Milošević.

Na Aerodromu Podgorica nagrađena je operatorka saobraćaja Jana Domazetović, kao i spremačica na Aerodromu Tivat Nevenka Sartori, prenosi agencija Mina.

Dan Aerodroma Crne Gore obeležava se 23. jula i to u kontekstu odluke vlade iz 2013. godine kada je osnovano jednočlano akcionarsko društvo za uslužne delatnosti u vazdušnom saobraćaju Aerodromi Crne Gore, koje u tom obliku posluje i danas.

  • GOCA BG

    22.7.2022 #1 Author

    Ovo je lepo cuti,da aerodrom radi bez pomoci drzave i da nikakvih problema ni otkazivanje letova nije bilo…

    Odgovori

  • kaćica

    23.7.2022 #2 Author

    Bravo za Crnu Goru imaju mnogo turista.

    Odgovori

  • Milovan94

    24.7.2022 #3 Author

    Svaka čast komšije, samo tako nastavite

    Odgovori

  • STRAHINJA

    24.7.2022 #4 Author

    Samo još kada bi regulisali cene komercijalnih letova, a ne kao da slećeš u New York

    Odgovori

  • Ika

    24.7.2022 #5 Author

    Kakve su im cene, ovo je i mali profit 🙂

    Odgovori

  • LUKA

    24.7.2022 #6 Author

    Bravo svaka cast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...