Bez promena u sektoru za snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija

Cene industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle za 13 odsto

RegionU fokusu

23.1.2023 17:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Cene industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle za 13 odsto Cene industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle za 13 odsto
Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine porasle su 13 odsto u odnosu na isti period 2021, pokazuju podaci... Cene industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle za 13 odsto

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine porasle su 13 odsto u odnosu na isti period 2021, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su izračunali da sektor za vađenje ruda i kamena beleži rast od 18,6 odsto, a prerađivačka industrija od 18,9 odsto, prenosi agencija Mina.

Kako se navodi u saopštenju, cene u sektoru za snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz četvrtog kvartala 2021. godine.

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treće tromesečje, beleže rast od 1,6 odsto.

“U poređenju sa trećim kvartalom, sektor za vađenje ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže rast od 3,9 odsto, odnosno 1,6 odsto, dok su cene u sektoru za snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku ostale nepromenjene”, zaključuje se u saopštenju.

  • DUSA

    20.6.2023 #1 Author

    Kod nas u Srb mislim da je skuplje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...