PANDEMIJA ODLOŽILA POTRAGU ZA NAFTOM U CRNOJ GORI Prvo istražno bušenje odloženo za sledeću godinu

RegionVesti

3.8.2020 09:18 Autor: Marija Jovanović 0

PANDEMIJA ODLOŽILA POTRAGU ZA NAFTOM U CRNOJ GORI Prvo istražno bušenje odloženo za sledeću godinu PANDEMIJA ODLOŽILA POTRAGU ZA NAFTOM U CRNOJ GORI Prvo istražno bušenje odloženo za sledeću godinu
Prvo istražno bušenje koje treba da pokaže da li ima nafte u crnogorskom podmorju, a koje je bilo planirano za leto ove godine, zbog... PANDEMIJA ODLOŽILA POTRAGU ZA NAFTOM U CRNOJ GORI Prvo istražno bušenje odloženo za sledeću godinu

Prvo istražno bušenje koje treba da pokaže da li ima nafte u crnogorskom podmorju, a koje je bilo planirano za leto ove godine, zbog pandemije korona virusa odloženo je za 2021. godinu, potvrdila je Uprava za ugljovodonike.

Prema trenutnim procenama, očekuje se da taj posao počne u prvom kvartalu naredne godine, tačnije od januara do marta, prenose Vijesti.

Crna Gora je do sada zaključila dva ugovora o koncesiji za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa – prvi sa konzorcijumom Eni/Novatek 2016. godine, a drugi sa grčkom kompanijom Energean godinu kasnije.

Foto: Pixabay.com

Iako u izmenjenim okolnostima, veliki broj aktivnosti u Crnoj Gori, koje su u vezi sa istraživanjem nafte i gasa, odvija se nesmetano i u toku su pripremne radnje za prvo istražno bušenje, koje će, prema trenutnim procenama, početi u prvom kvartalu naredne godine. Logistička baza je formirana u Luci Bar gde se već doprema materijal koji će biti korišćen za istražno bušenje”, rečeno je u Upravi za ugljovodonike.

Imajući u vidu da je prvo istražno bušenje u crnogorskom podmorju prvobitno planirano za leto ove godine u ovom trenutku, kako kažu u Upravi, sve aktivnosti u vezi s 3D seizmičkim ispitivanjem su završene.

Kako je precizirano, prema programu bušenja, prvo istražno bušenje u crnogorskom podmorju trajaće oko 180 dana rada.

Ako se aktivnosti budu odvijale po planu, za očekivati je da do kraja 2021. godine imamo informaciju da li u crnogorskom podmorju na predmetnim blokovima ima komercijalnih nalazišta nafte i gasa”, rekli su u toj instituciji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...