PANDEMIJA POGODILA I DRUŠTVENE MREŽE LinkedIn gasi gotovo 1.000 radnih mesta

Hi-techLifestyleSvetVesti

22.7.2020 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PANDEMIJA POGODILA I DRUŠTVENE MREŽE LinkedIn gasi gotovo 1.000 radnih mesta PANDEMIJA POGODILA I DRUŠTVENE MREŽE LinkedIn gasi gotovo 1.000 radnih mesta
Profesionalna Majkrosoftova mreža za zapošljavanje, LinkedIn, saopštila je da će ugasiti oko 960 radnih mesta, što je oko šest posto njene globalne radne snage,... PANDEMIJA POGODILA I DRUŠTVENE MREŽE LinkedIn gasi gotovo 1.000 radnih mesta

Profesionalna Majkrosoftova mreža za zapošljavanje, LinkedIn, saopštila je da će ugasiti oko 960 radnih mesta, što je oko šest posto njene globalne radne snage, jer pandemija korona virusa nastavlja da utiče na pad korporativne tražnje za zapošljavanjem.

LinkedIn, sa sedištem u Kaliforniji, pomaže poslodavcima da procene podobnost kandidata za neku radnu poziciju, a pojedinci koriste platformu da pronađu novi posao.

Ukidanje radnih mesta u LinkedInu obuhvatiće sektore prodaje i regrutovanja kadrova širom sveta, prenosi Tanjug izveštaj Rojtersa.

Najavljujući ovaj plan u poruci objavljenoj na veb sajtu LinkedIna, generalni direktor Rajan Roslanski je naveo da će kompanija obezbediti otpremnine u iznosu od najmanje 10-nedeljnih zarada, da će zaposlenima u SAD plaćati zdravstveno osiguranje još godinu dana, kao i da će otpuštene radnike zaposliti na novim radnim mestima koja se budu otvarala.

Pogođeni zaposleni, koji još nisu obavešteni o otkazu, moći će, kako je objasnio direktor, da zadrže kompanijske mobilne telefone, laptopove i nedavno kupljenu opremu koja će im pomoći da rade od kuće, dok budu tražili priliku za novi posao i promenu karijere.

„Ukoliko ne dobijete poziv za sastanak, na vas se odluka o ovim promenama direktno ne odnosi“, poručio je Roslanski zaposlenima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...