PANDEMIJA SNAŽNO POGODILA AVIOKOMPANIJE U BIH Aerdoromi u avgustu imali pet puta manje putnika nego lani

RegionVesti

22.9.2020 09:46 Autor: Ljiljana Begović 0

PANDEMIJA SNAŽNO POGODILA AVIOKOMPANIJE U BIH Aerdoromi u avgustu imali pet puta manje putnika nego lani PANDEMIJA SNAŽNO POGODILA AVIOKOMPANIJE U BIH Aerdoromi u avgustu imali pet puta manje putnika nego lani
Zdravstvene mere usled kojih su brojne zemlje zatvorile granice za aviosaobaraćaj, snažno su pogodile promet bosanskohercegovačkih aerodroma i u avgustu. Podaci Direkcije za civilnu... PANDEMIJA SNAŽNO POGODILA AVIOKOMPANIJE U BIH Aerdoromi u avgustu imali pet puta manje putnika nego lani

Zdravstvene mere usled kojih su brojne zemlje zatvorile granice za aviosaobaraćaj, snažno su pogodile promet bosanskohercegovačkih aerodroma i u avgustu.

Podaci Direkcije za civilnu avijaciju BiH pokazuju da su  aerodromi prošlog meseca opslužili svega 54.539 putnika, što je gotovo pet puta manje nego u istom periodu prošle godine kada je zabeleženo 268.997 putnika. Izraženo procentualno pad broja putnika u avgustu iznosio je 79,7 odsto.

Najviše putnika zabeležio je Aerodrom Tuzla 28.813, sledi Aerodrom Sarajevo sa 22.014 putnika. Za njima zaostaju Aerodrom Banja Luka koji je imao 3.636 putnika, i Zračna Luka Mostar kroz čija vrata je prošlo svega 76 putnika.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ukupno je u avgustu ove godine bilo 1.074 avionskih operacija, za razliku od 2.526 u istom periodu prošle godine. Osim redovnih i neredovnih letova, na  aerodromima  u BiH zabeleženi su air taxi i komercijalni biznis letovi, a na ovaj način prevezeno je ukupno 92 putnika.

Restrikcije koje su na snazi, a zbog kojih su mnoge aviokompanije obustavile aviopromet nastavljene su i u septembru, ne obećavajući bolje dane za četiri aerodromska operatera u Bosni i Hercegovini, piše Indikator.ba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...